Locatie

La Duquesa

La Duquesa ligt naast het kustplaatsje Sabinillas, niet ver van het dorp Manilva en 12 kilometer ten westen van Estepona. Het is een grotendeels moderne “voorstad” van de gemeente Manilva, met de centrale ligging aan de rustige jachthaven.In de afgelopen jaren heeft het een bloeiende gemeenschap van expats, een robuuste vastgoedmarkt en een schat aan attracties voor alle leeftijden ontwikkeld.

Het is een handige 30 minuten rijden naar Gibraltar en 45 minuten van Málaga (via de tolweg) – met lange stukken strand en een schilderachtige bergachtige achtergrond. Misschien niet langer een “best bewaarde geheim” maar nog steeds onbekend voor velen die voorbijrijden op weg naar Sotogrande (of Estepona in de andere richting) en de afslag niet opmerken.

De veelgeroemde levenskwaliteit die een van de belangrijkste attracties van de Costa del Sol is, is duizelingwekkend te zien in La Duquesa.

Het gebied zelf is een goed georganiseerd netwerk van ruime appartementen, wooncomplexen met gemeenschappelijke zwembaden en tuinen, uitstekende cafés met een mix van klassieke Spaanse gerechten en gezondheidsbewuste lichte lunches, ontspannen bars en uitstekende restaurants.

De sporthaven is een paradijs voor watersportliefhebbers (en kijkers), terwijl de La Duquesa Golf and Country Club is ontworpen door de legendarische Amerikaanse golfarchitect Robert Trent Jones.

Er zijn tal van andere topgolfbanen op een klein eindje rijden (inclusief Royal Valderrama).De avondactiviteiten in La Duquesa worden gedomineerd door de jachthaven. Bekleed met prachtige jachten en high-end sportwagens, biedt de haven een gevarieerde keuze aan restaurants, waaronder gerechten uit de hele wereld, en bars die zich richten op het hogere gedeelte van de lokale markt.

La Duquesa is uiterst voorzichtig geweest met het projecteren en onderhouden van een exclusief maar toegankelijk en gastvrij imago, en tot nu toe is het erin geslaagd om die delicate evenwichtsoefening te bewerkstelligen – terwijl het zijn pretenties consolideert voor een nog grotere status.

Manilva

De strategische positie van Manilva, dicht bij de toegang tot de Middellandse Zee, heeft geresulteerd in een lange geschiedenis van vestiging in het gebied dat teruggaat tot het stenen tijdperk. In de afgelopen jaren zijn sporen van deze vroege kolonisten gevonden in grotten in de Sierra Utrera, een bergkam die achter de stad loopt.

Er is ook een historisch belangrijk Bronzen heuvelfort dat momenteel het onderwerp is van een programma van opgravingen door deskundigen uit heel Europa.

Zoals alle Spaanse steden en dorpen in Andalusië, heeft Manilva een jaarlijkse Feria (festival) of kermis, die in Manilva wordt gehouden in de tweede week van augustus, om samen te vallen met een van de feestdag van Spanje op 15 augustus.

Estepona

Estepona is een gezellig klein vissersplaatsje aan de Costa del Sol, net buiten de toeristische drukte van Torremolinos, Fuengirola en Marbella en toch maar op 50 autominuten van het vliegveld Málaga.

Estepona heeft vijf kilometer zandstrand en een evenlange moderne wandelboulevard met kleinschalige appartementen. Achter deze boulevard is Estepona nog steeds een authentiek Andalusisch vissersplaatsje, met restaurants, terrasjes, barretjes, knusse pleintjes en een lange winkelstraat. Hier zult u vergeefs de grote winkelketens zoeken, maar kunt u wel allerlei lokale gerechten ontdekken bij de plaatselijke winkeliers. Kortom, een rustige gezellige Spaanse badplaats, met een vriendelijke bevolking.

Golfliefhebbers komen hier ook echt aan hun trekken en kunnen elke dag van de week hun golfslag oefenen op een andere baan. Het pittoreske haventje van Estepona nodigt uit tot onthaasting. Visrestaurants serveren er de heerlijkste visgerechten, zo direct uit de zee, op uw bord.

Sotogrande

Sotogrande is een residentiële zone van 2000 hectare groot, in de Spaanse gemeente San Roque, met als basis eersteklas luxe-eigendommen en -recreatiemogelijkheden. Het is gelegen in een omgeving die werd ontworpen en geïnspireerd door een bepaalde visie op hoe leven moet worden geleefd.

Er zijn vijf golfbanen, er zijn squash-, fronton- en tennisbanen, een marina met uitmondingen die zich tussen de diverse restaurants, boutiques en bars begeven (eigenlijk een klein Venetië), een manege, diverse luxe restaurants en bars en diverse hotels. Het resort is volledig omheind en wordt permanent bewaakt. Er zijn ongeveer 200 luxeappartementen en 3000 villa’s gebouwd, de meeste met privé zwembad.

Iedere zondag voormiddag is er ook een zeer gezellige antiek en kunstmarkt om door te kuieren.Kortom, een plaats waar mensen die houden van dat ietsje meer en houden van stijlvolle luxe zich zeker zullen thuis voelen.

Cascares

Casares, ligt op 20 minuten van het appartement en behoort tot de mooiste en bekendste dorpen van Andalusië. Casares behoort tot de witte dorpen van Spanje. De heuvelachtige ligging van het dorp zorgt ervoor dat het jaarlijks door behoorlijk toeristen bezocht wordt.

Als je komt aanrijden bij Casares, en dit na een prachtige route, is het moeilijk om de verleiding te weerstaan om meerdere malen te stoppen en een foto te maken van het uitzicht op het dorp. Van verre lijkt het dorp zo weggelopen uit een ansichtkaart. Voor het dorp is een parkeerplaats vanwaar je vrij gemakkelijk in het dorp kunt lopen. Tijdens deze wandeling word je enkele malen getrakteerd op fantastische vergezichten.

De leukste route om te volgen is, de weg omhoog. Iedere keer is er om de hoek wel weer een steiler straatje dat je verder omhoog leidt.

Marbella

Marbella is een van de mondaine badplaatsen in Andalusië en ligt ten westen van de Costa del Sol, tussen Fuengirola en Estepona. Het is naar het zuiden toe gericht op de Middellandse Zee, terwijl het achter zich de indrukwekkende Sierra Blanca bergen heeft, waarvan de hoogste piek op 1200m ligt.

Marbella bezit meer dan tien golfterreinen en Puerto Banús is de meest prestigieuze plezierhaven van de Middellandse Zee.

Het is de bekendste badplaats van de Costa del Sol en heeft een reputatie als een van de meest glamoureuze vakantiebestemmingen in Zuid-Europa. Ontdekt door ’s werelds jet set in de jaren ‘60, staat Marbella voor luxe en hoogwaardige ervaringen – het is niet voor niets dat enkele van Europa’s meest hoogwaardige vastgoed hier te vinden is, evenals eersteklas golfbanen en een aantal van ’s werelds beste beach clubs.

Ideaal voor mensen die houden van uitgaan en leuke strandbars en clubs, maar vergeet zeker ook niet het oude Marbella te bezoeken met zijn leuke pittoreske pleintjes, steegjes en restaurants. Een aanrader voor een bezoekje in de voormiddag om nadien in de namiddag een leuke wandeling te doen over de lange dijk.